Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@21:45:27 GMT

زندگی حضرت خدیجه (س)

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۰۰۰۱

زندگی حضرت خدیجه (س)

خَدیجه دختر خُوَیلَد نخستین همسر حضرت محمد (ص)، مادر فاطمه و اولین زن ایمان آورنده به اسلام است. خدیجه در سال ۶۸ قبل از هجرت در مکه متولد شد. ناطقان: خَدیجه دختر خُوَیلَد نخستین همسر حضرت محمد (ص)، مادر فاطمه و اولین زن ایمان آورنده به اسلام است. خدیجه در سال ۶۸ قبل از هجرت در مکه متولد شد. از القاب او در زمان جاهلیت «الطاهره» و «سیده قریش» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق عقاید شیعه و برخی دیگر از مسلمانان و تاریخ نویسان اسلامی، خدیجه عزیزترین همسر حضرت محمد (ص) بود.


 
چکیده ای از بیوگرافی حضرت خدیجه :

نام : خدیجه بنت خویلد بن اسد

القاب : طاهره، مبارکه، صدیقه، ام المومنین، سیده نساء القریش یا سیده قریش یا سید نساء‌العالمین، مرضیه، زکیه، اُمُّ الیتامی و اُمُّ الصعالیک.

تاریخ متولد : سال ۵۵۵ میلادی، سه یا چهار دهه قبل از آغاز بعثت

محل تولد : حجاز

تاریخ درگذشت : 22 نوامبر سال 619 میلادی، 10 رمضان سال سوم قبل از هجرت (64 سال)

محل وفات : مکه

آرامگاه : جنت المعلی

محل زندگی : مکه و مدینه

نژاد : عرب

عنوان : خدیجه کبری، ام المؤمنین

دوره : صدر اسلام

دین : اسلام

همسر(ها) : عتیق بن عائد مخزومی، أبی هالة هند بن النباش بن زرارة التمیمی، محمد بن عبدالله

فرزندان : هند بن ابی هاله، قاسم بن محمد، عبدالله بن محمد، زینب بنت محمد، رقیه بنت محمد، ام کلثوم بنت محمد، فاطمه زهرا



                                                     

والدین : خویلد بن اسد، فاطمه بنت زائده بن الاصم

 
زندگینامه حضرت خدیجه (س) :

حضرت خدیجه دختر خُوَیلد بن اسد و فاطمه دختر زائده در سال ۶۸ پیش از هجرت متولد شد. سال تولد او را پانزده سال قبل از عام الفیل گفته اند. پدرش، خویلد بن اسد، تاجر بود. پس از مرگ او، او تجارت خانواده را به عهده گرفت و در قريش به خاطر برخورد عادلانه و تقوای خود نام او را طاهره، انتخاب کردند.

 

حتی قبل از ظهور اسلام، او به دلیل توزیع ثروت بین نیازمندان، سخاوتمندانه برای نیازمندان، کمک مالی به بستگان خود و تأمین جهیزیه زنان برای ازدواج آنها مشهور بود. برخلاف مردم خود، او هرگز به بت ها اعتقاد نداشت و بت ها را نمی پرستید. او قبل از ازدواج با حضرت محمد (ص) دو بار ازدواج کرده بود. ابتدا به عتیق بن عائد مخزومی و بعداً به أبی هالة هند بن النباش بن زرارة التمیمی؛ هر دو شوهرش در سال های اولیه زندگی او فوت کردند. در زمان ازدواج او با پیامبر (ص)، او 40 ساله بود.

 


 
ازدواج حضرت خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)

حضرت خدیجه (س) یک تاجر محترم بود که در آن زمان از طریق مراکز تجاری اولیه تجارت می کرد. از آنجا که او خود با کاروان سفر نمی کرد و به یک نماینده برای تجارت از جانب او متکی بود ، در جستجوی فردی، صادق بود که کالای خود را به سوریه می برد. حضرت ابوطالب به او پيغمبر اكرم (ص) را پيشنهاد كرد. امانت داری و صداقت و درستکاری پیامبر (ص) چنین نعمت هایی را به همراه داشت که وی با سود غیر منتظره ای بازگشت. حضرت خدیجه (س) که پیامبر اکرم (ص) در سفر همراهی می کرد، برای او مملو از ستایش بود. او تحت تاثیر قرار گرفت، او پیشنهاد ازدواج را به پیامبر اکرم (ص) ارائه کرد که پذیرفته شد و با رضایت متقابل، آنها ازدواج کردند. در آن زمان حضرت محمد (ص) 25 سال داشت و حضرت خدیجه (س)، 40 سال داشت. علیرغم تفاوت سنی آنها ، اتحادیه فوق العاده موفقی داشتند. حاصل ازدواج این زوج، یک فرزند به نام فاطمه زهرا بود.

 

حضرت خدیجه (س) اولین فردی بود که به رسالت همسرش، حضرت محمد (ص) ایمان آورد و اسلام را پذیرفت.

 

حضرت خدیجه (س) با حضرت محمد (ص) مهربان بود و او را همیشه حمایت می کرد. زمانی که پیامبر غمگین و آزرده بودند، حضرت خدیجه مایه ی آرامش و تسکین ایشان می شدند و در شرایطی که هیچ یارو و باوری نداشتن از ایشان حمایت می کردند. حضرت خدیجه (س) به فقرا کمک می کرد و بار آن ها را بر دوش می کشید.

 
خدمات حضرت خدیجه (س) به اسلام

در سال های نوپای خود، هنگامی که اسلام در زیر طوفان مداوم ظلم قرار داشت، حضرت خدیجه (س) محکم در کنار پیامبران خدا ایستاد و او را در حمایت اخلاقی و مالی یاری کرد.


 

او تمام ثروت خود را در اختیار شوهرش برای تبلیغ اسلام گذاشت. خدمات او را فقط می توان از زبان خود پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله توصیف کرد، ایشان گفتند: « او وقتی به من اعتقاد داشت که تمام جهان من را تکذیب کرد و صحت من را تأیید کرد وقتی که همه جهان مرا به دروغ متهم کردند. هنگامی که بقیه مرا رها کرده بودند، او با ثروت خود به من شفقت و وفاداری ارائه داد »

 
سال اندوه یا عام الحزن

علیرغم سختی ها و جنایاتی که مسلمانان از جانب اشراف قریش با آن روبرو شدند، آنها مثل همیشه سرسخت ماندند و عزم خود را در پیام اسلام تنها افزایش دادند. اوج ظلم و ستم سه سال تحریم اجتماعی و اقتصادی بود که معامله با مسلمانان را ممنوع کرد و زمان ریاضت و محرومیت بیش از حد ثابت شد. در نتیجه، همسر عزیز پیامبر(ص) و عمویش حضرت ابوطالب جان خود را از دست دادند که مدت کوتاهی پس از بازگشت از شیب با رحلت آن ها روبرو شد. البته برخی از منابع، سال رحلت حضرت خدیجه (س) را همان سال درگذشت ابوطالب و اندکی بعد از آن دانسته اند. ابن سعد، رحلت خدیجه (س) را 35 روز پس از وفات ابوطالب می داند. وی و برخی دیگر از مورخان، زمان رحلت حضرت خدیجه را، دهم رمضان سال دهم بعثت ذکر کرده اند. ابوطالب عموی پیامبر نیز در همین سال از دنیا رفت.




از این رو، این سال به دلیل از دست دادن حضرت خدیجه (س)، همسر دلسوز و مومن وفادار اسلام، به عنوان سال اندوه ( عام الحزن ) شناخته شد. و حضرت ابو طالب، نصیحت کننده پیامبر (ص)، مشاور و عموی او بود که به قیمت جانش از او محافظت کرد و در برابر آزار و اذیت ها تا زمان رحلت خود از قدرت زیادی برخوردار بود.

 

حضرت خدیجه (س) در سن 65 سالگی درگذشت و در قبرستان حجون مکه به خاک سپرده شد. پیامبر (ص) خانواده اش را از دست داده و اسلام مدافع ارزشمند خود را از دست داد.



 
احترام بالا از حضرت خدیجه (س)

حضرت خدیجه (س) در بین همسران پیامبر اکرم (ص) موقعیت متمایزی داشت. حضرت محمد (ص) با عشق او را به یاد می آورد و اغلب از قد بلند او یاد می کرد. حضرت محمد یک بار گفتند: "از میان همه زنان بهشتی، بزرگترین آنها حضرت خدیجه بنت خویلد ، حضرت فاطمه الزهراء بنت محمد، حضرت مریم بنت عمران و حضرت آسیه (همسر فرعون) هستند.

 

حضرت خدیجه (س) ایمان و حمایت بی چون و چرا از پیامبر صلی الله علیه و آله در لحظاتی را که او تنها و درمانده بود نشان داد. او محکم در کنار ایشان ایستاد و ثروت هنگفت خود را فدای تبلیغات همسرش کرد. او در برابر مخالفان اسلام علیه خانواده اش صبر و استقامت زیادی نشان داد.

 

با وجود همه اینها، او خانه خود را پر از آرامش کرد و به همسرش آرامش داد. جای تعجب نیست که به او قصری در بهشت وعده داده شده بود که در آن هیچ سر و صدا و خستگی وجود نداشته باشد.

 

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پیامبر اکرم حضرت خدیجه حضرت محمد بنت محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید و متفاوت به سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌آید.

از عناوین کتاب‌های جدید می‌توان اشاره کرد به:

«از سلاخ‌خانه تا مهدیه»

زندگی و زمانه غلام محمدی که پس از آشنایی با شیخ احمد کافی توسط ایشان شاه غلام لقب گرفت و مسیر زندگی‌اش تغییر کرد. در این کتاب بخش‌هایی از زندگی شیخ احمد کافی از زبان شاه‌غلام با زبانی صریح، کوچه بازاری و آمیخته با حکمت لوتی‌گری روایت شده است.

«بازنویسی ‌منتهی‌الآمال»

بازنویسی و تحریر تازه‌ای از منتهی‌الآمال تألیف شیخ عباس قمی با موضوع زندگانی چهارده معصوم علیهم‌السلام که مطالب کتاب با حفظ امانت‌داری، طبق ویرایشی اساسی به صورت قابل فهم طبقه‌بندی شده است.

«خونهایش»

روایتی در قالب اول شخص مفرد که وقایع پایانی عاشورا و مصائب حضرت حسین علیه السلام از زبان حضرت زینب سلام الله علیها با نثری ادبی و با تأمل در منابع عاشورایی بازگو می‌شود.

«علمدار پاراچنار»

سرگذشت فکری، سیاسی سیدعارف حسین حسینی رهبر سابق شیعیان پاکستان. روایت‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی و دینی سیدعارف در دهه‌ی پنجاه در پاراچنار منطقه‌ای در شبه قاره هند و تأثیرات او در این منطقه.

«ارض موعود»

داستانی پر جنب‌و‌جوش بر اساس ماجراهای واقعی از چهار رفیق صمیمی با درونمایه‌ی یهود و توهم نژاد برتر. هر بخش از داستان با عناوین مختلف، همچون پازل در کنارهم مسیر داستان را مشخص می‌کند.

«سیرهنامه امیرالمونین، جلد۴»

سیری در سرگذشت و سیره‌ی حضرت امیر علیه‌السلام در مقطعی از دوران خلافت حضرت، به همراه گزارشی از جغرافیای کوفه با دور اندیشی در جنگ صفین و رویدادها و حوادث پیرامون آن.

«خاکنشین»

داستانی تاریخی از دوره‌ی زندگی حاج شیخ عباس قمی و حکومت رضاشاه و کشف حجاب است. زمانه‌ای که کتاب مفاتیح ‌الجنان حاج شیخ عباس قمی متولد شد و دست به دست و شهر به شهر چرخید.

«فرار ماردوش»

فرار ماردوش روایت زندگی نوجوانی است که در پی یافتن راه نجات است و در بحبوحه انقلاب، مسیر نجات حقیقی را پیدا می‌کند.

«پرونده مختارنامه»

پرونده مختارنامه روایتی خواندنی دربارۀ سریالی تماشایی است! این کتاب قرار است به این سؤال پاسخ بدهد که در شرایطی که برخی آثار هنری با دریافت بودجه‌های کلان به آثاری کم‌ارزش تبدیل می‌شوند، چگونه یک اثر هنری ماندگار می‌شود و طراوت خود را حتی پس از گذشت سال‌ها حفظ می‌کند.

«دنیایی که آدم ساخت»

داستانی جذاب و پرکشش درباره آفرینش آدم(ع) که آیات و روایات موجود در این حوزه را با زبانی ادبی و روایی برای مخاطب جوان و نوجوان امروز بازگو کرده است.

علاوه بر کتاب‌هایی با موضوع تاریخ اسلام و تشیع، عناوین بسیاری با موضوع خانواده، تاریخ معاصر ایران، شعر و ادبیات داستانی در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.

لازم به ذکر است که در نمایشگاه امسال، انتشارات بین‌الملل در کنار عرضه کتاب، فعالیت‌های فرهنگی متعددی همچون رونمایی، جلسات نقد و بررسی کتاب، جشن امضا با حضور نویسندگان نام‌آشنا و چهره‌های فرهنگی و هنری و برنامه‌های ویژه باشگاه مخاطبان را تدارک دیده است.

در ضمن سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب با شعار «بخوانیم و بسازیم» از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران در شبستان امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد